Z Tobą Jezu cierpiący - kazania pasyjne, drogi krzyżowe, godziny święte na Wielki Post

hardcovermdl_800x911.png
  • promocja
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 17,00 zł 20,00 zł 17.00
* - Pole wymagane
Producent: -

Książka „Z Tobą, Jezu cierpiący” to propozycja, aby na nowo spojrzeć – w świetle Chrystusowego krzyża – na własne cierpienie i przeżywać je razem z Jezusem cierpiącym, bo On nigdy nie zostawia nas samych w naszym doświadczeniu krzyża.

Zawiera ona kazania pasyjne na Gorzkie Żale, a także teksty rozmyślań na Drogę Krzyżową, tak dla dorosłych jak i dzieci, Adoracje – Godziny Święte i rozważania do bolesnej części Różańca. Stanowić one mogą skuteczną pomoc duchową w głębszym i pełniejszym przeżywaniu zarówno czasu osobistego zmagania z własnym cierpieniem, czasu trwania przed Najświętszym Sakramentem czy też Wielkiego Postu – czasu, w którym dokonuje się nasza pascha, wejście w najgłębszą relację z Bogiem.

Jest to praca wielu autorów. Kazania napisał ks. Piotr Marzec, kapłan diecezji płockiej, nauczyciel szkół katolickich w Płocku, teksty zaś dróg krzyżowych i adoracji wyszły spod pióra Sióstr Pasjonistek które od wieku posługują na terenie dziesięciu diecezji w Polsce (głównie płockiej), jak również poza jej granicami – w Niemczech, Włoszech, Kanadzie i Kamerunie.

Książkę możesz obejrzeć w całości w wersji pdf:

Informacje dodatkowe

ROK WYDANIA: 2019