Czas realizacji i koszty dostawy

W karcie zamówienia podany jest czas realizacji zamówienia - zwykle, w przypadku produktów Fundacji Nasza Winnica, są one dostępne od ręki w naszym magazynie. Inne pozycje mamy w ograniczonej ilości i czasem musimy je sprowadzić - zaznaczamy to wtedy wyraźnie. Jeśli produkt dostępny jest w przedsprzedaży, to czas oczekiwania jest dłuższy, potrzebny na wydrukowanie. Też to wyraźnie zaznaczamy.

Zamówienia wysyłamy po ich opłaceniu i dotarciu środków na nasze konto. Pamiętaj, że zwykły przelew, zwłaszcza ten pocztowy, idzie jakiś czas. Jeśli w ten sposób opłaciłeś zamówienie a zależy ci na szybkości to prześlij nam dowód przelewu albo po prostu zadzwoń - wierzymy ludziom.

Zamówienia wysyłamy paczką Kuriera DPD. Kosztuje to 9,90 zł.

Zamówienia najmniejsze, do 0,30 kg możemy wysłać listem poleconym Poczty Polskiej. Kosztuje to 5,20 zł. Ta opcja jest dostępna, gdy waga zamówienia jest mniejsza niż 300 gram, potem znika.

Kurier DPD dostarcza paczki z reguły następnego dnia po wysłaniu, Poczta Polska działa... różnie.
Jeśli zależy ci na szybszej przesyłce wybierz kuriera.

W przypadku kuriera zadbaj, by cię zastał a przynajmniej by mógł zostawić awizo. Czasem mądrze jest podać w adresie jakiś pewny adres - pod którym kurier na pewno kogoś zastanie.

Zagranica

Możemy zamówienie wysłać zagranicę. Koszt jest różny, w zależności od wagi i kraju. Prosimy wtedy o kontakt - określimy koszty wysyłki indywidualnie i stworzymy zamówienie.