Sto razy więcej do kochania. 366 komentarzy do Ewangelii - ks. Zbigniew Paweł Maciejewski [z autografem]

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Producent: Fundacja Nasza Winnica

"100 x więcej do kochania" - zbiór krótkich, treściwych komentarzy do Ewangelii, ułożonych wg zasady lectio continua, co pozwala z łatwością odnaleźć każdy komentowany fragment.

W 366 rozważaniach spotykamy się z żywą Ewangelią. Autor w jednym z komentarzy pisze, że "słowo Boże nie służy do zachwytów, komentowania i wyrażania ocen", ale "istnieje po to, by nim żyć". Właśnie ta zasada przebija z jego książki, którą możemy nazwać świadectwem przeżywania Ewangelii na co dzień.

Owo "na co dzień" jest tutaj bardzo ważne, ono inspirowało i inspiruje Autora, do niego chce nas zachęcić ta książka: "Ludzie, którzy słuchają słowa Bożego tylko odświętnie, raz na jakiś czas, z okazji niedzieli czy jakiejś uroczystości, przypominają ludzi, którzy jadą samochodem i otwierają oczy co dziesięć minut. Może jestem tchórzem, ale nie stać mnie na kaskaderkę. Będę jechał z otwartymi oczami".

Poniżej plik pdf zawierający 1/4 całości - komentarze do Ewangelii Mateusza:

366 komentarzy do Ewangelii to owoc rocznej pracy ks. Zbigniewa Pawła Maciejewskiego na rzecz katolickiego Radia Płock. Przez ten czas, codziennie wygłaszał on rozważania do Ewangelii z liturgii, które później zostały zebrane w całość i wydane.

Informacje dodatkowe:

Rok wydania: 2019 (wydanie 2)

Wydawnictwo: Fundacja Nasza Winnica

Autor książki: Zbigniew Paweł Maciejewski